zondag 18 augustus 2013

PULLED PORK

In Tallahassee hebben we pulled pork gegeten van Sonny's bbq. Erg lekker. Volgens grandma kon je dat ook "makkelijk" zelf maken. Het kan in een pan maar leuker en echter is het op de barbeque. Aangezien Stefan lekker kan koken en het ook een hobby is en ik graag een back up heb heb ik Stefan warm gemaakt voor het bereiden van de schouder van een varken. 
Dit ging vandaag plaatsvinden, ongeachte het weer. Bij de slager besteld en vrijdag gehaald. Gemarineerd en bij de slager laten insealen en laten liggen tot zondag ochtend. 



Om 9 uur afgesproken maar dat gingen we niet redden dus werd het half 10. Vuurtje gemaakt en om half 11 ging het vlees op de barbeque. 




De hele dag zijn Stefan Nikki en ik bij de bbq gebleven en steeds in de gaten gehouden of de temperatuur goed was. 
De "genodigden" van de jachthaven kwamen in de loop van de middag rustig aanschuiven. Biertje erbij, paling op toastjes, wijntje erbij, en blijven checken. Het werd steeds gezelliger maar ook hongeriger. 



Ik had thuis de bruine bonen en coleslaw gemaakt. Rond half 8 vonden we het welletjes en nadat we stiekem al wat geproefd hadden zijn we de boterhammen gaan roosteren bij Stefan in de oven. 







Tegen 8 uur zaten we met z'n twintigen heerlijk te genieten van een broodje pulled pork, met bonen en coleslaw, het was net echt. Na het eten nog gezellig met muziekje nageborreld en nagepraat. 



Een geslaagd projectje, op naar het volgende project. 

Geen opmerkingen: